czwartek, 12 kwietnia 2012

„Tost. Historia chłopięcego głodu.” Nigel Slater



Dogłębna wiwisekcja okresu dzieciństwa i dorastania oraz relacji z rodziną, niekwestionowanej dziś gwiazdy świata kulinarnego Wielkiej Brytanii – Nigela Slatera.
Opowieść szczera do granic możliwości, momentami zdaje się wręcz przekraczać te granice.
Historia powstania geniuszu kulinarnego Nigela, w którego życiu kuchnia zawsze była i jest na pierwszym miejscu.
Prawdziwy majstersztyk. Polecam Wam bardzo


PS. Nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia. W następny czwartek szykuję się na wspólne gotowanie z polskim kulinarnym guru, które podziwiam i uwielbiam - Karolem Okrasą, a potem uroczystą kolację w jego autorskiej restauracji „Platter by Karol Okrasa” w Hotelu InterContinental. Juppi!

2 komentarze:

  1. wiesz, zaintrygował mnie ten tytuł.
    muszę się postarać, żeby mieć z nim osobiste spotkanie.

    OdpowiedzUsuń
  2. książka świetna, bardzo podobał mi się też film chociaż jak to zwykle bywa z ekranizacjami mniej dokładnie opowiada historię...

    A wczorajsze gotowanie było bardzo udane - ja spędziłam bardzo miły wieczór :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń