Dogłębna wiwisekcja okresu dzieciństwa i dorastania oraz relacji z rodziną, niekwestionowanej dziś gwiazdy świata kulinarnego Wielkiej Brytanii – Nigela Slatera.
Opowieść szczera do granic możliwości, momentami zdaje się wręcz przekraczać te granice.
Historia powstania geniuszu kulinarnego Nigela, w którego życiu kuchnia zawsze była i jest na pierwszym miejscu.
Prawdziwy majstersztyk. Polecam Wam bardzo
PS. Nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia. W następny czwartek szykuję się na wspólne gotowanie z polskim kulinarnym guru, które podziwiam i uwielbiam - Karolem Okrasą, a potem uroczystą kolację w jego autorskiej restauracji „Platter by Karol Okrasa” w Hotelu InterContinental. Juppi!
wiesz, zaintrygował mnie ten tytuł.
OdpowiedzUsuńmuszę się postarać, żeby mieć z nim osobiste spotkanie.
książka świetna, bardzo podobał mi się też film chociaż jak to zwykle bywa z ekranizacjami mniej dokładnie opowiada historię...
OdpowiedzUsuńA wczorajsze gotowanie było bardzo udane - ja spędziłam bardzo miły wieczór :) Pozdrawiam!