Jeśli jesteście wielbicielami Martini, będzie to idealny dla Was drink, dobry na każdą okazję.
Zamieszczam też parę zdjęć z fabryki, gdzie ten wspaniały, procentowy eliksir powstaje oraz z okolicznego miasta, wartego odwiedzenia – Turynu. Zdjęcia zrobiłam 2 lata temu podczas konkursu barmańskiego Martini Grand Prix, w którym miałam przyjemność brać udział. Od tamtego wydarzenia minęły już dwa lata, a sielanka godzin, które upłynęły w kawiarniach Turynu wciąż jest żywa. Uwierzcie - kawiarnie, jedzenie, ludzie - są tam niebywali!
Składniki:
1/2 limonki pokrojonej w ósemkę
20 ml syropu cukrowego
60 ml Martini Bianco
6-8 kostek lodu
woda gazowana
W wysokiej szklance umieszczamy limonkę i wygniatamy ją za pomocą tłuczka (fachowo zwanego - muddler). Wrzucamy kostki lodu i na nie wlewamy syrop cukrowy oraz Martini. Uzupełniamy do pełna wodą gazowaną.
Jako zdecydowana wielbicielka Martini mówię: duże LIKE dla tego przepisu! :)
OdpowiedzUsuń