piątek, 4 listopada 2011

Tarta z cukinią, pomidorami i serem rokpol

Na kolację dziś mieliśmy prawdziwą ucztę dla podniebienia - tartę z cukinią, pomidorami i serem rokpol. Nasza ulubiona tarta. Przepyszna. Gości na stole przynajmniej raz w miesiącu, a dodatkowym jej atutem jest fakt, że jej przygotowanie zajmuje pół godziny i ani minuty dłużej. Smacznego :)

Dla 2 osób potrzebujesz:
opakowanie ciasta francuskiego
1 cukinię, pokrojoną na kawałki
4-5 pomidorów pokrojonych w ćwiartki, kostkę, gwiazdki, księżyce, lub jakkolwiek inaczej ;)
100g sera Lazur Błękitny
ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
1 łyżkę oliwy
sól i pieprz

1. Podpiekamy ciasto francuskie w temperaturze 180'C przez 15 minut. W tym czasie podsmażamy na oliwie cukinię, a pod koniec smażenia dodajemy czosnek i przyprawiamy.
2. Na podpieczonym cieście układamy cukinię, pomidorki oraz ser pleśniowy i wstawiamy do piekarnika na kolejne 15 minut. Gotowe!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz